• به سایت عمومی شرکت مشاورین تجاری پیشرو ارزآوران اسپاد خوش آمدید                                                                                     شماره تماس: 22988023-021 ___ 09129641181

راه اندازی کافه


با توجه به درآمد زایی بالای کافی شاپ داری و استقبال روزافزون مردم از این مکان‌ها،راه اندازی کافه میتواند گزینه مناسبی برای سرمایه گذاری و شروع یک کسب و کار باشد.شاید اگر تا همین 10-20 سال پیش کسی ادعا می‌کرد که کسب و کاری مانند کافی شاپ‌داری در سال‌های آینده رونق زیادی پیدا می‌کند، دور از باور می‌نمود. در این بین به جرات می‌توان گفت بهترین شغل از لحاظ پیاده‌ کردن ایده‌های ناب و کارآفرینانه، همین کافی شاپ داری است. بیشتر کسانی که کافی شاپ را به خانه ترجیح می‌دهند، دو علت عمده دارند؛ یکی نوشیدنی و خوردنی‌جات هوس انگیزی است که با اسامی عجیب و غریب، میل به خوردنشان حداقل برای یک بار، حس تجربه‌ای جدید را در آدمی ایجاد می‌کند. دومین دلیل که شاید مهم تر از دلیل قبل باشد، دست یافتن به تجربه‌های مهیج است. بیشتر کافی شاپ‌ها به گونه‌ای طراحی شده است که از طراحی‌های متعارف خارج هستند.همین عامل وسوسه بیشتری برای رفتن به کافی شاپ را به وجود می‌آورد. شاید به همین بهانه بتوان با فرهنگ‌های مختلف نیز آشنا شد. در نگاه اول تاسیس یک کافی شاپ شغلی لوکس و سود‌آور به نظر خواهد رسید. اما اگر با هم رو راست باشیم، کافه زدن کار آسانی نیست و همانند دیگر کسب و کارها، مشکلات و دغدغه‌های خاص خودش را دارد. باید ابتدا دانش آن را فراگرفت و باید‌ها و نبایدهای این حرفه را از نظر گذراند.


گام اول: هدف از تاسیس کافی شاپ : قدم اول در عین سادگی اهمیت زیادی دارد. خرجی هم روی دست شما نخواهد گذاشت. کاملا رایگان است. شاید جواب به این سوال بیشتر جنبه روان شناسانه داشته باشد اما همین موضوع پیش پا افتاده ممکن است در مسیر تاسیس و اداره کافی شاپ کمک بسیاری به شما بکند. چرا که هر زمانی از حجم زیاد کار یا سختی آن به ستوه آمده باشید با مرور پاسخ این سوال قطعا انگیزه می گیرید و با پشتکار بیشتری راه خود را ادامه خواهید داد.
گام دوم: رسالت کافی شاپی : برای این که از همین ابتدا سود آینده خود را تضمین کنید باید رسالت منحصر به فردی برای کافی شاپ خود داشته باشید. توجه کنید اگر به دنبال مشتریان بیشتر و پرو پاقرصی هستید که کافی شاپ شما را به هر جای دیگر ترجیح دهند باید نوآوری و خلاقیت زیادی از خود بروز دهید. هیچ عجله ای برای راه‌اندازی مغازه خود نداشته باشید. اگر وقت بیشتری را برای دو گام اول بگذارید قطعا پشیمان نخواهید شد.
گام سوم: مشورت با با تجربه ها : شما هنوز در ابتدای راه هستید. شاید با چند بار رفتن به کافی شاپ خیلی از موضوعات را فهمیده باشید ولی قطعا برای این که خود کافی شاپ دار باشید این اطلاعات کفایت نمی‌کند. افرادی را که در این حرفه صاحب نام هستند پیدا و به بهانه‌ های مختلف با آن ها صحبت کنید. تجربیات این بازار را جویا شوید. راهکارهایی را بیابید که بتوانید در مشکلات از آن ها استفاده کنید.
گام چهارم: مکان کافی شاپ : این مرحله از تاسیس کافی شاپ بسیار حائز اهمیت است. به عبارت دیگر محل مناسب، تعداد مشتریان شما را تعیین خواهد کرد. در انتخاب مکان مناسب باید به نکاتی توجه کرد. از جمله این که محل مد نظر شما با رسالت کافی شاپ شما در تضاد نباشد. امکان پارک خودرو داشته باشد. در صورتی که افراد با کمبود جای پارک مواجه شوند، قطعا خود را به زحمت نخواهند انداخت و به کافه دیگری خواهند رفت. میزان ظرفیت منطقه نیز مهم است. مثلا محل‌هایی که عبور و مرور در آن جا زیاد صورت می گیرد. مثلا نزدیک دانشگاه‌ ها، مراکز خرید، پارک‌ ها، سینما و سالن‌ های تئاتر و … . قشر جوان علاقه بیشتری به کافه گردی دارند. شناسایی محل ‌هایی که جوانان بیشتر تردد می ‌کنند خود برگ برنده ‌ای است که در آینده باعث خواهد شد بسیار موفق باشید. در تهران خیابان های محدوده انقلاب تا ولیعصر، فردوسی، ولیعصر شمال، خیابان بهشتی، میرداماد، ظفر، فلسطین و ماندلا بیشترین تعداد کافی شاپ را در خود جای داده اند. شاید بتوان هزینه رهن و اجاره را بیشترین هزینه برای داشتن کافی شاپ در نظر گرفت. پس پول کافی برای این کار کنار بگذارید تا بعدا دچار مشکل نشوید.
گام پنجم: گرفتن مجوز : تاسیس کافی شاپ هم مانند خیلی دیگر از مشاغل نیازمند مجوز است. طبق اعلام اداره اماکن برای گرفتن مجوز راه‌ اندازی کافی شاپ یک سری امور لازم است که آن ها را برایتان برخواهیم شمرد. :
1 : تابعیت جمهوری اسلامی ایران
2 : ارائه سند مالکیت یا اجاره نامه رسمی یا حکم دادگاه مبنی بر الزام به تنظیم اجاره نامه یا هر برگی که نشان دهد حداقل یک ماه از اجاره مغازه ای را پرداخت کرده اید
3 : اصل شناسنامه و فتوکپی از تمامی صفحات
4 : اصل و کپی کارت ملی
5 : گواهی پایان خدمت یا معافیت
6 : ارائه آخرین مدرک تحصیلی
7 : عکس 3در 4 جدید
8 : حداقل مساحت برای کافی شاپ 20 متر باید در نظر گرفته شود
9 : به کار بردن اسامی متعارف و استفاده نکردن از اصطلاحات بیگانه
گام ششم: طراحی کافی شاپ : هر چه بیشتر جلو می رویم و بر تعداد کافی شاپ های شهر افزوده می‌شود، یکی از عوامل مهمی که باعث می‌شود از بین چند کافه یکی را برگزینیم، طراحی داخلی کافه به شمار می‌رود. فردی فضای مدرن را بیشتر می‌پسندد اما فرد دیگر بیشتر از نوستالژی های دوران خود لذت می برد. با انتخاب این که چه سبکی از طراحی و معماری را برای کافه خود بر می‌گزینید، طیف مشتریان خود را انتخاب خواهید کرد.پس چه بهتر که به دنبال طرح و ایده ای باشید که عامه پسند تر باشد و بیشتر اقشار جامعه را در نظر بگیرد.
گام هفتم: تجهیزات کاربردی برای کافه : انتخاب تجهیزات کاربردی و مورد نیاز با کمترین هزینه ممکن یکی از راه‌های رسیدن به کافه دار شدن پر سود است. به صورت معمول ظروف خاص و ویژه ای در کافی شاپ ها به کار گرفته می شوند که خود این موضوع بر افزایش هزینه ها تاثیر دارد. در انتخاب وسایل باید دقت کرد چون برخی از وسایل مانند قهوه ساز بسیار پرکاربرد بوده و در صورتی که زود به زود خراب شوند، هزینه‌ های گزافی را روی دست شما خواهند گذاشت. در انتخاب برخی وسایل دیگر نیز مانند میز و صندلی، باید حتما راحتی و رفاه مشتری مد نظر قرار بگیرد در عین حال که در تضاد با دکور مربوط نباشد.
گام هشتم: کارکنان و مواد اولیه : هر کسب و کاری نیاز به افراد متخصص دارد تا بتوانند بهترین عملکرد را ارائه کنند. در حقیقت همین کارکنان کسانی هستند که مسیر کافی شاپ شما را مشخص می کنند؛ سودآوری یا ورشکستگی. پس نهایت تلاش تان را برای انتخاب مناسب ترین گزینه داشته باشید. مواد اولیه یکی دیگر از نکات مهم در راه اندازی کافه محسوب می‌شود. استفاده از مواد اولیه با کیفیت و در نتیجه خوراکی‌ها و نوشیدنی‌های خوشمزه، پای مشتری‌های بیشتری را به کافه شما باز خواهد کرد. قیمت انواع مواد اولیه با نوسانات اقتصادی بازار همگام است.

نکاتی در خصوص موفقیت در امور کافه داری


1)پیشنهادهای فروش منحصر به فرد ارائه دهید : بسیار خب، این یک پیشنهاد واضح است- اما در این بازار شلوغ شما واقعا نیاز دارید که راهی برای درخشیدن در رقابت ها پیدا کنید و با پیشنهادهای فروش منحصر به فرد به جذب مشتری بپردازید. شاید شما در ساختن قهوه خبره هستید و میخواهید اولین کافی شاپ با قهوه ی دست ساز را در محله ی خود راه اندازی کنید، و یا شاید مهارت نان پزی منحصر به فرد شما مشتریان راکیلومتر ها مجبور به سفر کند تا کیک های شما را امتحان کنند. به طور خلاصه، نقاط قوت خود را بشناسید و به طور موثری آنها را به کار بگیرید.
2)نیازهای مشتریان خود را بشناسید : به هر نحوی که قصد راه اندازی و گرداندن کافه ی خود را داشته باشید، باید در جستجوی مشتریان خاص خود باشید. با اینکه شما ممکن است ترجیحات خاص خود راجع به حال و هوا و ظاهر کافی شاپ خود، امکانات، منو و لیست قیمت ها، سرویس دهی، ساعت بازگشایی و غیره داشته باشید، باید اول و مهم تر از هر چیزی به نیازهای مشتریان خود توجه داشته باشید. دانش آموزان، کارمندان، مادران و کودکان، بازنشستگان- هر گروه سنی و تمامی افراد نیاز به در نظر گرفتن کامل از طریق برنامه ریزی در طی روند کاری دارند. و شما باید تصمیم بگیرید آیا برای تمامی افراد سرویس ارائه دهید و یا تنها قسمت معینی از افراد.
3)به شناخت قهوه ها بپردازید : فرهنگ مهارت در درست کردن قهوه به سرعت تبدیل به یک هنجار شده است: نسل جدیدی از متخصصان مستقل کافی شاپ ها و کافه های کوچک برای کمک به محیا کنندگان قهوه در حال افزایش هستند. کافی شاپ های زنجیره ای نیز در حال فعالیت هستند و در حال گسترش اعتبار خود در طی سالهای آینده هستند. مشتریان وفادار نیز تقاضای دریافت خدمات اجتماعی بیشتر هستند. حالا زمان این است که قهوه ی واقعی را بشناسیم.
4)راجع به رقبای خود تحقیق کنید : تحقیق در مورد رقبا امری بسیار ضروری می باشد سوالات زیر را از خود بپرسید آیا جایی برای رقبای بیشتر در بازار وجود دارد؟چه شغل های رقابتی موفق هستند و چرا؟چه پیشنهادات بیشتری می توانید بدهید؟چه کسانی اخیرا از گردونه ی رقابت ها خارج شدند و چرا؟ شما نیاز دارید که وارد بازار شوید و با رقبای خود وارد رقابت شوید- قسمت آماده کردن قهوه بسیار سریع عمل می کند و هر چیزی ممکن است در عرض چند دقیقه تغییر کند، پس مطمئن شوید که آماده هستید.
5)تجهیزات کافی شاپ : تامین کنندگان تجهیزات خود را به دقت انتخاب کنید
شما برای پیش بردن تجارت خود مجبور خواهید شد به تامین کنندگان تجهیزات خود اعتماد کنید. شما باید مطمئن شوید که وسایل مورد نیاز شما را زمانی که به آنها نیاز دارید ارسال خواهند کرد، بنابراین هرگز مواد اولیه کم نخواهید آورد و یا مواد با کیفیت بد تهیه نخواهید کرد. برخی افراد ترجیح می دهند وسایل خود را از تامین کنندگان مختلف دریافت کنند، اما برخی راحت تر هستند که تجهیزات خود را تنها از چند تهیه کننده دریافت کنند.
اگر خوش شانس باشید، تامین کنندگان خوبی پیدا خواهید کرد که تمامی نیازهای شما را در زمینه تهیه ی مواد برطرف کنند. تامین کنندگان خوب مسافت های طولانی طی خواهد کرد که به شما کمک کنند تجارت خود را گسترش دهید. به عنوان مثال دانش و بینش خود را در اختیار شما قرار دهند و ابزاری برای گسترش تجارت شما در اختیارتان قرار دهند. به عنوان مثال، هنگامی که صحبت از قهوه در میان است، کیفیت (به بیان دیگر مزه و تازگی) از نکات کلیدی است. مصرف کنندگان قهوه روز به روز بیشتر در مورد کیفیت قهوه آگاهی پیدا می کنند و شما باید اطمینان حاصل کنید که بهترین دانه های قهوه، دستگاه ها و آموزش در محل را ارائه می دهید تا مشتریان خود را راضی نگه دارید. در بازار تعداد بسیار زیادی از تامین کنندگان وجود دارند( و همانطور تعداد بسیار زیادی که خوب نمی باشند) اما انتخاب می تواند بسیار دشوار باشد. در برخی کافی شاپ ها شما میتوانید بین بیش از بیست نوع اسپرسو و فیلتر های دانه قهوه انتخاب داشته باشید. شما ممکن است برخی کارخانه ها ماننداسپرسو ورهاوس را برای تهیه ی مقداری از محصولات معین مانند، شربت ها، چای ها، نوشیدنی های شکلاتی و اسنک ها و وسایل ضروری و غیره را در نظر داشته باشید.
6) برای تهیه تجهیزات اساسی برنامه ریزی کنید : آیا می خواهید آنها را اجاره کنید یا بخرید؟ تهیه کردن تمامی تجهیزات اساسی میتواند یک وظیفه ی خطیر باشد، بخصوص زمانی که شما اطلاع ندارید که در طول زمان دقیقا چه تغییراتی در شغل شما ایجاد خواهد شد. برخی افراد علاقه دارند تجهیزات خود را خریداری کنند، در حالی که برخی افراد ترجیح می دهند وسایل خود را اجاره کنند.
7)منوی قهوه ی خود را اصلاح کنید : اکثر جمعیت ها انتظار دارند اسپرسو، لاته، کاپوچینو، آمریکانو و انواع و اقسام قهوه ها را در منو ببینند. شما نباید تعویض فیلتر قهوه را نادیده بگیرید. حتی اگر شما یک متخصص در امر درست کردن قهوه نباشید باز هم یک فیلتر قهوه فرانسوی یکی از تجهیزات مورد نیاز شما خواهد بود. و فراموش نکنید- میانگین مشتریان در مورد اخلاقیات و سایر موارد بسیار آگاه هستند- بنابراین از اصالت قهوه ی خود و مهارت های خود در این مورد آگاه شوید.
8)تجارت خود را قابل مدیریت کنید : مشتریان شما هر گونه افرادی که هستند، مطمئن شوید نیازهای آنها را با بهترین کیفیت برطرف کنید، نوشیدنی ها را به بهترین نحو درست کنید. انتخاب های بسیار نه تنها باعث می شوند مشتریان وقت بیشتری تلف کنند، همچنین در انجام کارها باعث هرج و مرج می شود. چرا زمان زیادی صرف آموزش، سرویس دهی، انبار کردن کنید زمانی که 95% از فروش شما تنها شامل سه نوع از نوشیدنی ها می شود؟
9) خدمه ی خود را آموزش دهید : افراد میتوانند در تجارت خود موفق شوند یا شکست بخورند، بنابراین انجام دادن صحیح این کار ضروری است. نه تنها خدمه باید با شخصیت و کاربردی باشند، زمانی که صحبت از کیفیت سرویس دهی می شود باید بسیار کارآمد باشند.
10) رضایت مشتریان : خوشحال نگه داشتن مشتریان کلید اصلی افزایش فروش شماست. تجارت خوب خارج از کافه برای به داخل آوردن مشتری راه بسیار خوبی برای توسعه ی تجارت شما می باشد. به علاوه، غذاهایی جذابی که خوشمزه به نظر می رسند برای مشتریانی که از کنار مغازه رد می شوند جذاب خواهند بود. به محض اینکه مشتریان به مغازه ی شما وارد شدند، به آنها بگویید که چه چیزهایی در منوی خود دارید و پیشنهاد شما به آنها چیست و از این طریق میتوانید تجارت خوبی داشته باشید. این کار به خصوص در زمان های کاری و فصلی بسیار مفید است. در طول تابستان مطمئن شوید که نوشیدنی های مخلوط دارید و از این طریق درآمد خود را افزایش دهید. در نهایت، نوشیدنی های عالی، تجربه ای عالی و خدمه ای دوستانه باعث می شوند مشتریان دوباره به کافی شاپ شما بازگردند. یکی از بهترین راه ها برای افزایش وفاداری مشتری از طریق نوشیدنی های با کیفیت بالا امکان پذیر است، که به معنای باریستاهای با معلومات و خوب آموزش دیده می باشد که از قهوه های خوب و تازه با دستگاه های با کیفیت بالا استفاده می کنند. به کار بستن این امور شما را یک قدم از رقبای خود جلوتر نگه می دارد و باعث موفقیت بیشتر شما می شود.